Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z makiem

Ciasto:

Mąka 30 dag
Margaryna 30 dag
Żółtka 2 sztuki
Woda 3 łyżki

Masa makowa:

Mak 25 dag
Cukier 25 dag
Jaja 8 sztuk
Białko 1 sztuka

Ciasto wysiekać i włożyć do lodówki na min 2 godziny. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka – całość wymieszać z makiem. Dwie blaszki wyłożyć ciastem, wlać masę i szczelnie przykryć ciastem. Piec w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 05.10.2010 23:29
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak