Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z indyka w czosnkowej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
jajko 2 szt.
olej do smażenia 250 ml.
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyzka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: filety z indyka w czosnkowej panierce

Filety z indyka pokroić na kawałki i rozbić tłuczkiem. Jajka rozbić w miseczce. Czosnek wymieszać z bułką tartą i przyprawą Kucharek i wysypać na papier. Panierować filety w jajku, bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 20.05.2011 17:27
wszystko z czosnkiem jest pyszne
misia53 21.10.2010 20:04
Lubię naczosnkowane mięsko.
mamusia1 07.10.2010 13:51
bardzo lubię czosnek i to z drobiem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak