Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z indyka w panierce sezamowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
Kurczak panier do drobiu Prymat 1 szt.
sezam 10 dkg
olej do smażenia 250 ml.
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: filety z indyka w panierce sezamowej

Filety z indyka pokroić na kawałki i rozbić tłuczkiem. Jajka rozbić w miseczce. Na papier wysypać panierkę do drobiu i sezam i dobrze wymieszać. Filety panierować w jajku, panierce i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 02.09.2013 08:43
rewelacyjne
Beata73 17.03.2013 10:35
chrupiący i smaczny
mamusia1 07.10.2010 13:49
wygląda zachęcająco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak