Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serc drobiowych 0,5 kg
cebuli 1,5
mąki 1 łyżka
masła 4 łyzki
sól, pieprz
olej 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Cebulę pokroić w plastry i zarumienić ją na maśle. Następnie dodać do niej umyte serca, dolać nieco wody (żeby zakryła serca). Dusimy je pod przykrywką, aż będą miękkie. Powstały w ten sposób sos możemy zaprawić mąką. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak