Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

35 dag truskawek
2 cebule
4 łyżki białego octu winnego
4 łyżki cukru
sól
pieprz
czarny pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
Goździki całe Prymat 3 szt.
camembert 4 szt.
olej do smażenia 1 l
jajko 2 szt.
kiwi 2 szt.
Do dekoracji:
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert smażony

Truskawki obrać i opłukać. Kilka odłożyć do dekoracji, a resztę pokroić w drobną kosteczkę. Kiwi obrać i pokroić w plastry. Cebulę posiekać. Owoce i cebule umieścić w jednym rondelku, dodać ocet, cukier i goździki. Doprawić solą i pieprzami. Całość zagotować, zmniejszyć płomień i stale mieszając podgrzewać15 minut, aż masa stanie się gęsta(może dłużej). Na koniec ponownie doprawić i ostudzić. Każdy z serków pokroić na 6 kawałków. Maczać je w roztrzepanych jajkach, potem panierować w bułce tartej, powtórzyć tą czynność jeszcze raz. W szerokim rondlu rozgrzać olej. Porcjami wkładać kawałki sera. Smażyć 2-3 minuty na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i układać na papierze kuchennym. Szybko przełożyć na ogrzane talerze, polać sosem truskawkowym i udekorować owocami i miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.10.2010 18:29
Nie robiłam nigdy tego dania i muszę zrobić, bo ze składników wynika, że jest dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak