Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy jabłkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cynamon, 3 łyżeczki
jabłka 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy jabłkowe

Jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych , przekrawamy na połowy a potem kroimy na plastry grubości 2-3 mm. Posypujemy cynamonem. Układamy w suszarce do warzyw i owoców, włączamy na około 4 godziny. Po tym czasie zdejmujemy gotowe ususzone chipsy ( są suche i kruche, nie gną się) a resztę dosuszamy. Doskonała alternatywa dla niezdrowych chipsów ze sklepu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.02.2012 19:43
świetne, ja z takich suszonych robię kwasek
caroline1983 23.10.2011 21:48
zdrowa przekaska :)
dorota20w 14.10.2011 20:15
pysznie
jeta72 14.06.2011 19:54
fajne
matii6 06.06.2011 21:40
super pomysł z tym cynamonem,wypróbuję
Beata73 05.03.2011 15:04
super
Izabela28 17.11.2010 20:27
Fajny pomysł na zdrowe chipsy:)
Margo1 08.11.2010 10:42
fajne
Grażyna13 23.10.2010 17:34
Można w piekarniku, najpierw na 50C, a jak się podsuszą, to na 75 C.
misia53 23.10.2010 15:03
W piekarniku też można .
Natalia/tubisiek 08.10.2010 16:58
czy można suszyć je w piekarniku? bo suszarki nie posiadam niestety
alaaa 07.10.2010 12:07
smakują rewelacyjnie z tym cynamonem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak