Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z bakłażanem i pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
pomidor 2 szt
oliwki 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
oliwa do smaku
czosnek do smaku
cebula 1 szt
bagietka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z bakłażanem i pomidorami

Oliwę z oliwek wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie pokroić bułkę na plastry 1 – centymetrowe, obsmażyć we wcześniej przyrządzonej oliwie. Pomidory z oliwkami posiekać na kawałki, bakłażana wydrążyć w środku, pokroić na kawałeczki i obsmażyć razem z cebulą posiekaną w kostkę na patelni. Następnie wymieszać razem wszystkie warzywa, dodać sól i pieprz i układać na ciepłej bułce. Jeść na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 21.10.2011 22:59
Po prostu genialne! Bardzo fajna odmiana klasycznej bruschetty :)
Dorota76 11.02.2011 13:49
takie to mogę jeść
Jolanta40 06.10.2010 13:32
tydzień włsoki :)
aginaa 06.10.2010 11:22
na pewno bardzo smaczne
Margo1 05.10.2010 19:56
bardzo proste i smaczne
Kate131 05.10.2010 14:26
pycha,cos dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak