Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe keftedes

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsiste pomidory 3
jajko 2
mąki 2 łyżki
mięty 5 gałązek
sól, pieprz
olej do smażenia
fety plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe keftedes

Pomidory ścieramy na tarce, dodajemy jajka, mąkę, pokrojone listki mięty, pokruszony ser feta, odrobinę soli oraz pieprz. Mieszamy.

Łyżką nakładamy placuszki na rozgrzany na patelni olej i smażymy na rumiano z obu stron.

Jeśli masa jest zbyt rzadka należy dodać kolejne jajko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 04.06.2012 11:52
pycha
eli_555 04.05.2011 22:34
pewnie pyszne
Kopiko1983 13.04.2011 06:33
Baaardzo ciekawe!
PaniMISIOWA 31.03.2011 07:33
fajne
kochanyptysiu 14.02.2011 09:41
super!
Ewa111 06.10.2010 12:58
muszę koniecznie spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak