Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie cytrynowo-miętowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 3
cytryna
sól, pieprz
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
oliwa
mięty 5 gałązek
miodu łyżka
śmietany 18% kubek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie cytrynowo-miętowym

Filety rybne kroimy na połówki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na oleju.

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy plasterki cytryny obranej ze skórki i smażymy przez minutę.

Dodajemy posiekane listki miętęy, łyżkę miodu i śmietanę a następnie mieszamy powoli doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem.

Do sosu dodajemy usmażone kawałki ryby, tak by całe pokryły się sosem.

Podajemy z ulubioną sałatką lub surówką oraz frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 23.12.2011 12:04
bardzo jestem ciekawa tego sosu, to musi być pycha razem :)
kate.500 27.10.2011 09:15
uwielbiam rybki
eli_555 06.01.2011 15:52
pyszna rybka
Koper 22.12.2010 12:22
śliczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak