Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paluchy ze słonecznikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki szklanka
jajko
masła 100 g
śmietany 2 łyżki
soli szczypta
ziaren słonecznika 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paluchy ze słonecznikiem

Masło ucieramy z mąką, następnie dodajemy śmietanę, żółtko, sól oraz dwie łyżki ziarna słonecznika i zagniatamy ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 1,5 godziny.

Z ciasta formujemy wałeczki, które smarujemy rozkłóconym białkiem i posypujemy ziarnami słonecznika.

Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 21.05.2012 10:40
fajnie wyglądają te paluchy
Magdalena80 14.08.2011 21:33
hehe fajnie wyglądają te paluchy :)
Sarenka 25.03.2011 15:32
super.
Koper 08.02.2011 17:30
fajne :)
IlonaAlbertos 14.11.2010 22:58
Muszę kiedyś takie zrobić, bo lubię wszystko, co jest z ziarnami słonecznika.
kasiurek 28.10.2010 08:06
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak