Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wkładka bezowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 sztuk
cukier 10 łyżeczek
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wkładka bezowa

Z białek i cukru pudru ubijamy sztywną pianę. Dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 3 części i suszymy w nagrzanym piekarniku przy otwartych drzwiczkach około 1,5 godziny. Pieczemy 3 jednakowe krążki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak