Wkładka bezowa

Wkładka bezowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    8 sztuk
  • cukier

    10 łyżeczek
  • cukier puder

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z białek i cukru pudru ubijamy sztywną pianę. Dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 3 części i suszymy w nagrzanym piekarniku przy otwartych drzwiczkach około 1,5 godziny. Pieczemy 3 jednakowe krążki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat