Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 opakowania
żółtko jajek 4 sztuki
mleko 3 szklanki
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy
margaryna 1/2 kostka
Biszkopty 15 dag
galaretki 3 opakowania
banan
pomarańcz
rodzynki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik na zimno

Żółtka ucieramy z cukrami. W oddzielnym naczyniu wymieszać budynie z mlekiem i wlać do utartych żółtek – mieszając gotować przez około 2-3 minuty. Odstawić i wystudzić. Margarynę utrzeć i nie przerywając ucierania dodać po 1 łyżce wystudzonej masy. Połowę kremu włożyć do tortownicy, a do drugiej części dodać kakao, dokładnie zmiksować. Masę kakaową nałożyć na białą. Wetknąć w nią biszkopty. Między biszkopty włożyć warstwę owoców. Zalać jedną z galaretek i wstawić do lodówki. Gdy zastygnie wlać następną innego koloru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 06.10.2013 19:00
Prosty i smaczny torcik
Karolcia12 22.03.2012 16:09
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak