Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z anchois

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
oliwy z oliwek łyżeczka
pieprz
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z anchois

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrajamy wzdłuż, wyjmujemy żółtka.

Żółtka ucieramy z dwoma posiekanymi filecikami anchois, łyżeczką oliwy z oliwek, natką pietruszki i pieprzem na jednolitą masę a następnie z farszu formujemy kulki i faszerujemy nimi połówki jajek.

Dekorujemy posiekanymi filecikami anchois.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 26.04.2011 22:54
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak