Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z grzybkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
grzybki świeże 3-4 garście
cebula biała 1 sztuka
ziemniaczki 10 sztuk
sól do smaku
olej do smażenia do smażenia
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z grzybkami

Ziemniaczki obieramy , myjemy i wstawiamy :)

Świeże pokrojone i podgotowane grzybki wrzucamy na patelnie i smażymy z pokrojoną cebulką oraz pieprzem i solą.

Schabik opłukamy pod wodą po czym rozbijamy go na kotleciki.
Obtaczamy go w jajeczku i bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak