Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny rosół drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawałki kurczaka (udka, skrzydełka) 4
marchweki 2
pietruszka
kawałek selera
por (biała część)
suszonych grzybów łyżka
ziela angielskiego 2-3 ziarenka
kapusty (włoskiej lub zwykłej) 1/4 główki
przyprawy uniwersalnej 2 łyżki
sól, pieprz
wody 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny rosół drobiowy

Kawałki kurczaka zalewamy zimną wodą a następnie gotujemy na wolnym ogniu. Na wierzchu pojawią się tzw. „szumowiny”, które usuwamy łyżką.

Po około 40 minutach dodajemy obrane marchewki, pietruszkę, kawałek selera, por, grzyby suszone, kapustę, dwie łyżki przyprawy uniwersalnej oraz ziele angielskie i znowu gotujemy na bardzo wolnym przez 45-60 minut.

Na koniec doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 05.06.2011 14:24
smaczny
Goya 05.10.2010 10:39
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak