Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka meksykańska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1/2 puszki
cebula czerwona 1 sztuka
ogórki konserwowe 3 sztuki
pomdor 1 sztuka
oliwa 10 ml
keczup 1 łyżka
sos tabasco 5 kropelek
sól do smaku
oregano 1/2 łyżeczki
fasola 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka meksykańska

Czerwoną fasolę osączyć z zalewy. Kukurydzę konserwową osączyć z zalewy, przelać wrzątkiem i odstawić do odcieknięcia. Czerwoną cebulę drobno posiekać. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Tak przygotowane składniki wymieszać ze sobą. Polać sosem przygotowanym z oliwy, keczupu, sosu tabasco, soli, pieprzy oraz oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.10.2013 23:30
super pomysł na kolację
Kuchareczka2 25.09.2013 18:22
napewno wypróbuję
IKrakowianka 06.06.2013 21:59
fantastyczna sałata
Katarzyna/kate1980 12.10.2010 12:43
uwielbiam tego typu sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak