Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziołowy boczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
ostra musztarda 5 dag
2 łyżki posiekanych świeżych ziół (szałwia, natka, rozmaryn)
2 łyżki przyprawy do grillowanych potraw
boczek 80 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: ziołowy boczek

Boczek umyj, osusz, przekrój na duży płat (uważaj by nie rozkroić do końca). Posmaruj musztardą, oprósz solą, posyp posiekanymi ziołami i przyprawą do grillowanych potraw. Płat mięsa zwiń w roladę, zepnij wykałaczkami lub krótkimi szpikulcami, by się nie rozwijała. Roladę pokrój na plasterki, nabij na patyczki do szaszłyków. Ułóż na rozgrzanym grillu, piecz około 30 minut, kilka razy obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 21.03.2012 10:05
uwielbiam takie zawijaski mięsne
traktorek 22.11.2010 11:49
pych zwłaszcza do chleba
Faustyna 04.11.2010 18:59
Pychotka:) Uwielbiam chudy boczek... a tak przyprawiony :) Chętnie skorzystam z pomysłu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak