Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pulpecikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 600 g.
koncentrat pomidorowy
Papryka słodka mielona Prymat
śmietana 12%
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pulpecikami

Mięso mielone delikatnie przyprawić, formować malutkie kuleczki (3cm średnicy) i wrzucać na wrzątek. Włoszczyznę zetrzeć na jarzynowej tarce i dołożyć do zupy. Doprawić przyprawami wg. smaku. Gotować 30 minut, dodać koncentrat pomidorowy, na koniec wlać śmietanę. Podawać z cienkim makaronem, np. Kurant lub z makaronem ryżowym.
Pycha!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.01.2013 22:49
wspaniała zupka
Krystyna32 03.11.2012 08:59
super
IZABELA29 23.06.2012 19:18
pyszna i sycąca
Dorota37 09.06.2012 14:47
super
treonina 03.06.2012 17:04
a coś nowego :-)
anulka69 10.01.2012 11:52
smaczne
Ania67 12.08.2011 21:51
bardzo fajna
Rybciia 17.07.2011 14:44
pyszna;)
Grazyna0211 03.07.2011 16:29
bardzo bardzo dobra zupka!
ela16 11.04.2011 12:29
dobre
anemon 02.04.2011 07:18
Pyszna wersja pomidorowej, taka na bogato.
justka 16 14.10.2010 10:56
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak