Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina zapiekana z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500g wołowin
50 g seraz zoltego
sól i pieprz
tluszcz do naczynia
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
kalafior 300 g
ketchup 30 g
włoszczyzna 400 g (z kapustą włoską)

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina zapiekana z warzywami

Oczyszczone mieso gotowac na malym ogniu pod koniec gotowania dodac wloszczyzne, Miekkie mieso wyjac pokroic w szerokie plastry, ulozyc w naczyniu wysmarowanym tluszczem. Kalafior poporcjowany ugotowac w miesnum wywarze. Na miesie ulozyc kalafior i pokrojone jaja. Skropic wszystko ketchupem i posypac zoltym serem i przyprawami, zapiec. Jarzyny zuzyc do salatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak