Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz do ciast

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 15 dkg
woda 1/4 l
skórka cytrynowa lu z pomarańcza do smaku
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz do ciast

Zagotować cukier z wodą i skórką cytrynową lub pomarańczową,ostudzić,połączyć z rumem.
Używać do nasączania krążków tortowych,niektórych ciast
drożdzowych i innych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA79 08.01.2011 08:46
bardzo prosty i ciekawy
Jaheira11 07.10.2010 19:31
ooo ciekawe chętnie spróbuję!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak