Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka sadzone pod pieczarkową pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6 sztuk
pieczarek 10-15 sztuk
masła 1 czubata łyżka
cebuli 1/2 sztuki
żółtego sera 10 dag
siekanej natki pietruszki 2 łyżki
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka sadzone pod pieczarkową pierzynką

Pieczarki umyć, drobno pokroić, wrzucić na patelnię. Gdy puszczą sok odlać. Dodać masło do pieczarek. Na rozgrzane dodać pokrojoną drobno cebulę. Wymieszać i przesmażyć. Obsypać solą i pieprzem. Zdjąć z patelni. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wbijamy jajka. Gdy zaczną się ścinać obsypać gorącymi pieczarkami. Na wierzchu posypać startym żółtym serem. Gdy zacznie się rozpuszczać obsypać posiekaną natką. Jeśli ktoś lubi rzadkie jajko nie ścinamy do końca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 29.03.2011 18:40
Ale fajnie to sobie wykombinowałaś.
FAFIK 29.03.2011 06:48
Super pomysł
Joanna108
Joanna108 04.01.2011 20:02
świetne!!!
katarzynka455 18.10.2010 12:18
pomysłowe
anja3107 12.10.2010 14:06
zgadzam się, super pomysł
Ewa111 05.10.2010 16:48
bardzo fajny pomysł na jajka sadzone podane inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak