Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zasmażany z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dowolnego makaronu 20 dag
cienkiej kiełbasy 10 dag
cebuli 1 sztuka
papryki 1 strąk
żółtego sera 10 dag
natki pietruszki 1/2 pęczka
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zasmażany z serem

Makaron ugotować w osolonej wodzie i osączyć. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Wędlinę pokroić w plasterki. Cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać kiełbasę. Potem cebulę. Przesmażyć cały czas mieszając. Dodać paprykę i jeszcze chwilę smażyć. Dodać makaron. Wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tartce. Pietruszkę drobno pokroić. Do makaronu dodać trochę pietruszki i wymieszać. Gorący makaron wykładać na talerz i szybko obficie startym serem. Dekoracyjnie obsypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.04.2011 00:49
dobry
katarzynka455 18.10.2010 12:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak