Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pijak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6
cukier 1 szkl
mak 1 szkl
wiórki kokosowe 1 szkl
mąka ziemniaczna 1 łyżka
budyń malinowy 2
margaryna 1
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: pijak

białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać wiórki, mak, makę ziemniaczana. Upiec. Po upieczeniu nasączyć wodka. Ugotować budyn, gdy bedzie on lekko przestudzony dodac kieliszek wódki i wymieszac z margaryna. Masę wlać na ciasto. Można udekorować je orzechami lub czekolada.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 04.12.2010 14:56
ciekawe ja robię inny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak