Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto toffi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 12
cukru 2 szkl
mąki 1 i 3/4 szkl
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2-3 łyżeczki
mleko 3/4 litra
budynie śmietankowe 3
masła 1,5 kostki
cukier do smaku
kakao-do masy łyżeczka
mleka skondensowanego gotowego puszka
masła-do masy toffi kostka
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto toffi

Biszkopt: białka ubić (6), dodać cukier(1szkl) i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem(1szkl+1 łyżeczka proszku), wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. Biszkopt kakaowy przygotować tak samo a na końcu wymieszać z kakaem.

Na mleku ugotować budynie z cukrem, przestudzone utrzeć z masłem. Masę podzielić na pół, do jednej dodac kakao.

Mleko skondensowane zmiksować z masłem.

Przełożyć ciasto: Biszkopt kakaowy, masa budyniowa jasna, wafel, masa toffi, wafel, masa budyniowa kakaowa, biszkopt. Można udekorować polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 19.10.2011 19:36
super
Dorian 30.09.2011 10:25
ja poprosze teraz taki jeden kawaleczek, bo ta kawa taka samotna jest na moim biurku...
SyMiki 17.02.2011 21:38
Wygląda apetycznie,muszę koniecznie wypróbować!
Agnieszka172 11.12.2010 19:41
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak