Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 4-5 szt
włoszczyzna
skrzydełka 2 szt
ziemniaki 4-5 szt
śmietana
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

do garnka władamy skrzydełka i gotujemy na małym ogniu. Gdy zmiękną możemy posolić wodę, zwiększyć ogień, wrzucić jeden listek laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego. Gdy woda zacznie wrzeć do zupy ogórkowej wrzucamy obraną pietruszkę, seler, pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Wrzucamy też kostkę rosołową. Gdy ziemniaki trochę zmiękną wrzucamy do zupy starte na tarce ogórki kiszone. Zupę gotujemy jeszcze przez 10 minut. Doprawiamy. Do osobnego kubeczka odlewamy dwie chochle zupy i rozrabiamy ją ze śmietaną, następnie wlewamy to do garnka mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.03.2013 08:31
Moja zupka, mniam
wojr63 14.04.2012 22:30
najlepsza z wszystkich :)
rzenia15 24.10.2011 11:32
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak