Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki
200 ml przecieru pomidorowego
3/4 szklanki śmietany
pietruszka
sól
pieprz
włoszczyzna
bulion 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa mojej mamy

Włoszczyznę oczyscic, umyc, włożyc do goracego bulionu. Gotować. Po 30 minutach wyjmujemy włoszczyznę. Dodajemy przecier pomidorowy, zagotowujemy. Wlewamy śmietanę, mieszamy. przyprawiamy do smaku. Na talerz wkładamy porcję ugotowanego makaronu świderki, wlewamy zupę, dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 01.12.2010 22:58
Lubie takie zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak