Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korzenna pogwówka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 kg
cukier 30 dkg
cynamon w kawałku 3 cm.
Goździki całe Prymat 4 szt.
anyż 4 szt.
wódka 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: korzenna pogwówka

Owoce pigwy obieramy z pestek i kroimy w kawałki. Przekładamy do słoja. Zasypujemy cukrem, dodajemy przyprawy i zalewamy wódką. Po 3 miesiącach przecedzamy, przefiltrowujemy i rozlewamy do butelek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 06.10.2010 14:11
musi być pyszna dlatego jutro szukam pigwy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak