Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka na orzechach włoskich i ich łupinach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łupiny z orzechów włoskich 20 szt.
cukier 1/2 kg
wódka 2 litry
orzechy włoskie 10 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka na orzechach włoskich i ich łupinach

Do dużego słoja wkroić zielone orzechy i wrzucić łupiny orzechów. Zasypać cukrem i zalać wódką. Po 4 miesiącach przecedzić , przefiltrować i rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 06.10.2010 14:12
słyszałam o niej,że leczy żołądek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak