Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z grzybami i ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko i skrzydełko kurczaka po jednym
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
por 0,5 szt
ziele angielskie 3-4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki
bulion 1 kostka
podgrzybki 300 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z grzybami i ryżem

Kurczaka oczyścić i wraz z włoszczyzną i przyprawami ugotować, wyjąć i oddzielić mięso od kości, pokroić i wrzucić do zupy, dodać koncentrat i grzyby, pogotować jeszcze ok 10 min. doprawić do smaku . Podawać z ryżem . Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 10.12.2011 14:13
rzeczywiście pysznie wygląda :)
Ewa104 25.07.2011 10:52
Takiej zupy grzybowej z pomidorową nutką jeszcze nie robiłam.Poczekam na grzyby i wypróbuję.Pysznie wygląda.
angelika14 10.04.2011 15:25
ładnie podany:)
Monika193
Monika193 04.10.2010 19:36
łądnie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak