Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica po dworsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
jabłko
cebula biała
pieczarki
miód
oliwa
papryka
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
likier benedyktynka
majonez tradycyjny
Musztarda sarepska Prymat
zioła
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica po dworsku

Marynata:oliwa,papryka,majeranek,zioła,pieprz,ocet winegret,likier
Dip ziołowy:jogurt,majonez,musztarda,zioła,sól i pieprz

Wymieszać składniki marynaty.poledwicę wyczyśćic,a następnie zamarynować na 24 godziny.piec przez 1,5 godziny w temp.180 stopni,obłożoną jabłkami,cebulką,pieczarkami i polaną odrobiną miodu.wyjąć,pokroić w plastry,polać przygotowanym dipem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 26.05.2011 22:42
Musi być wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak