Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
cukier 12 łyżek
jajko 3 sztuki
mąka 80 dag
cukier waniliowy 1 torebka
sok z cytryny 5 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 5 łyżek
sól 2 szczypty
banan 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą. Sodę rozpuszczamy w mleku. Margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym dodając po jednym jajku oraz po 1 łyżce mąki. Dodać mleko z sodą, wymieszać. Banany obrać, zmiksować, dodać sok z cytryny. Łączymy z ciastem, mieszamy dokładnie. Wykładamy ciasto do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką formy. Pieczemy 0k 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 20.04.2013 13:04
Dobre ciasto.
halina16 23.04.2012 13:05
smaczne ciasto
Goya 18.03.2011 20:48
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak