Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Połówki jajek w sosie curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana kremowa 30% 70 ml
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
marchew gotowana - plasterki 2 sztuki
bulion warzywny 400 ml
jajko ugotowane na twardo 6

Przepis i sposób przygotowania na: Połówki jajek w sosie curry

W rondelku roztapiamy masło. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i smażymy do momentu, gdy cebula się ze szkli. Posypujemy mąką wymieszaną z curry i zasmażamy. Dolewamy bulion, śmietanę i zagotowujemy. Ugotowaną marchew i jajka kroimy w ćwiartki i dodajemy do sosu. Króciutko podgrzewamy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 17.05.2012 23:08
pyszne
Zoso 28.09.2011 20:13
dobry przepis
ewaa 16.09.2011 21:59
fajny przepis
Seba 23.05.2011 21:55
super
angelika14 20.01.2011 16:10
dziwne ale ciekawe
angelika14 20.01.2011 16:10
dziwne ale ciekawe
angelika14 20.01.2011 16:10
dziwne ale ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak