Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Kubusiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 12 dag
cukier 12 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4
Sok Kubuś biały
budyń śmietankowy 1,5
herbatniki
śmietana 36%
cukier puder 2 łyżki
śmietan fix 2
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kubusiowe

Ciasto:
Ubić pianę z białek, dodać cukier i żółtka, a na końcu proszek i mąkę. Upiec.
Masa:
Budyń ugotować na soku.
Krem:
Ubić śmietankę, dodać cukier puder, śmietan-fix i cukier wanilinowy.

Gorący budyń wylać na nasączony biszkopt, ułożyć herbatniki. Po ostygnięciu wylać krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 30.05.2013 22:47
Ciacho palce lizać, nie jadłam takiego
karolina1869 31.12.2012 11:18
musi byc pyszne
Izabela28 19.05.2012 15:55
bardzo apetycznie to ciasto wygląda:)
adam1f 24.11.2011 00:13
dobre
Izabela/bella81 16.10.2011 21:08
ładne :)
Andzia1977
Andzia1977 20.08.2011 23:36
coś innego! ciekawe
Wacław 09.07.2011 08:39
fajny przepis
marchewka 19.04.2011 23:28
pycha, ślicznie wygląda
Ewa111 15.11.2010 13:15
świetne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak