Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z czerwonym winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 70 dkg
cebula 3 szt
wino półwytrawne 3/4 szkl
olej do smażenia 3 łyżki
ziele angielskie 3 szt
hyzop świeży 2 listki
sól do smaku
pieprz do smaku
cząber 2,3 gałązki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z czerwonym winem

Wątróbkę drobiową umyć, lekko obsmażyć na oleju, wrzucić do rondla zalać 1 i 1/2szkl wody, dorzucić cebulę, przyprawy, przecier pomidorowy, dolać wino( może również być półsłodkie)dusić na małym ogniu około 45 minut aż sos odparuje i nabierze specyficznego smaczku. Na samym końcu, najlepej przed podaniem dosolić i popieprzyć. Można podawać z kaszą gryczaną, ziemniaczkami, ogórkami kiszonymi, piklami...co kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 27.01.2014 20:04
ale aromatyczna
magduś83 13.01.2012 00:45
dawno nie jadlam
agnieszka189 18.08.2011 11:35
narobiłaś mi ochoty na wątróbkę, super!
Grazyna0211 05.06.2011 13:21
świetny przepis z wykorzystaniem wątróbki
Sylwia88 16.02.2011 15:04
pycha
kanu83 04.02.2011 08:45
ciekawy przepis
accee 20.12.2010 22:44
Rewelacjja
Magda60 04.12.2010 09:38
super
cukiereczek 25.11.2010 10:28
Super
Martysia 19.11.2010 21:12
super obiad :)
ElizaT 15.11.2010 03:04
bardzo fajne danie i super zdjęcie !
Justyna70 09.11.2010 08:21
wygląda super!
krzyniu1984 28.10.2010 08:49
świetny obiad! :)
aranka 25.10.2010 09:32
Uwielbiam watróbke,przepis napewno wypróbuję !!
aga130982 17.10.2010 15:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak