Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Rafaello

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 40 dag
cukier puder 2-3 łyżki
masło 3-4 łyżki
wiórki kokosowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Rafaello

Białą czekoladę należy połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić wkładając czekoladę do miseczki, zaś miseczkę do wrzątku. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści i delikatnie przestygnie, należy dodać do niej miękkie masło i cukier puder. Całość zmiksować. Masę wstawić do lodówki na 10- 15 minut, gdy zacznie delikatnie tężeć należy formować z niej kulki, obtaczać je we wiórkach kokosowych i odstawiać, aż masa całkowicie zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 26.02.2014 15:11
świetny pomysł
IKrakowianka 24.08.2013 20:24
coś wspaniałego :)
Katarzyna/kate1980 30.05.2012 22:21
słodziutkie
janek64 24.05.2012 11:45
Ciekawy przepis :)
Magda60 16.01.2012 18:40
super
RenataZ-et 01.08.2011 20:01
uwielbiam takie...
Wacław 27.07.2011 10:01
ładnie wygladaja ,fajny przepis
magduś83 24.06.2011 23:48
fajne
basiulka20088 29.03.2011 00:11
czegoś takiego właśnie szukałam
agnieszka137 06.01.2011 12:01
wypróbuję napewno
Margo1 10.10.2010 12:18
bardzo lubię rafaello
bietka 05.10.2010 12:01
Pieknie wyglądają:)
Iwusia 04.10.2010 22:03
Pięknie wygląda, i po przepisie widać że musi być pyszne :)
IlonaAlbertos 04.10.2010 21:58
Banditko do tych ze sklepu im daleko :) Ale dziękuję za komentarz ;)
Monika193
Monika193 04.10.2010 21:53
super
banditka 04.10.2010 12:43
prawie jak te ze sklepu a na pewno smaczniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak