Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedenski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

25 dag masła, 20 dag cukru pudru, 15 żółtek, 10 dag rodzynek.
ser biały twarogowy 1 kg
białko 7 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedenski

Masło utrzec z cukrem dodajac kolejno zółtka. Połaczyc mase z ubita piana z bialek, wiórkami kokosowymi, kilkoma kroplami olejku ,mielonym serem i wymoczonymi odsaczonymi rodzynkami. Przełozyc do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tarta.
Piec okolo 60 min. wsrednio rozgrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mario1 15.10.2010 18:10
Serniczek pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak