Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl spód
jajko 2 szt spód
majonez 2 łyżki spód
cukier 0.5 szkl spód
śmietana 1 łyżka spód
margaryna 0,5 kostki spód
proszek do pieczenia 2 łyżeczki spód
budynie śmietnkowe 3 op masa budyniowa
mleko 1 litr masa budyniowa
cukier 4 łyżki masa budyniowa
śliwki mrożone lub świeże
białko 1 szkl beza
cukier 0,5 szkl beza
kisiel cytrynowy beza

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą

-zagnieść ciasto wyłożyć nim blachę, nakłuć widelcem i upiec.

-budynie ugotować z cukrem
wylać na ciasto

-Wydrylowane śliwki uprzednio zasypane cukrem ułożyć na budyniu
i wstawić do piekarnika na ok 20 min 180°C

-W tym czasie ubić pianę.. dodać cukier i na koniec kisiel
wyłożyć na ciasto ... łyżką zrobić dekoracyjne wzory i zapiec aż do ładnego zrumienienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.01.2015 10:44
dobry deser :)
Betka 20.05.2012 19:03
pycha;)
agnieszka189 08.02.2012 14:13
Niebo w gębie!
Małgorzata106 09.08.2011 21:08
apetyczne :)
Dorota76 04.10.2010 12:16
Pięknie wygląda
Dorota76 04.10.2010 12:16
Pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak