Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne z sosem serowo-ziołowym :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat
2 łyżki pokrojonego koperku,2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
2 łyżki kremowego seta topionego ( ja użyłam Chedara ),1/3 szklanki słodkiej śmietanki 18 %
paluszki rybne 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne z sosem serowo-ziołowym :

Jak już znudzą się nam paluszki rybne podsmażane na chrupko, proponuje podać je tak.
Paluszki rybne usmażyć na złoto na oliwie . W garnuszku roztopić masło , wsypać koper i pietruszkę .Włożyć ser i mieszając doprowadzić do roztopienia sera . Wlać śmietankę . Zagotować . Doprawić do smaku sosem sałatkowym i cukrem.
Podawać z ziemniakami z wody , surówką .Ja sos podaję osobno bo jak się wyleje sos na paluszki rybne to nie wyglądają szczególnie apetycznie , a tak każdy może sobie wziąć kleks sosu na talerz i maczać w nim ziemniaki i rybę .
Paluszki rybne bardzo dobrze komponują się ze smakiem sosu serowo-ziołowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 24.07.2011 22:55
szybko i pysznie
Kopiko1983 15.03.2011 06:31
Mniam, mniam...
FAFIK 14.03.2011 06:19
Super przzepis!
jolaxa 09.03.2011 22:35
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak