Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe, duszone w bulionie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rostbef wołowy 40 dag
sól, pieprz
olej do smażenia
bulion wołowy 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe, duszone w bulionie

Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, rozbijamy tłuczkiem (przez folię) na cienkie kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, odstawiamy na 15 minut.

Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, podsmażone przekładamy na czystą patelnię, zalewamy bulionem, dusimy do miękkości mięsa.

Takie bitki podaję z sosem ogórkowym, chrzanowym, lub z sosem mięsnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 29.08.2012 16:14
lubię czasem takie zrobić :)
Goya 25.01.2012 21:34
pycha
Sarenka 18.06.2011 08:49
Ostatnio mialam takie zrobic - cóz, przeloze to do nastepnego razu :)
agnieszka189 02.05.2011 14:32
pyszne tradycyjne jedzonko
ZEWA 23.04.2011 09:57
dawno nie jadłam wołowiny
pioge7 27.12.2010 15:52
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak