Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt ciasto
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka ciasto
mleko 4 łyżki ciasto
miód 2 łyżki ciasto
cukier 4 łyżki ciasto
masło 4 dkg ciasto
mleko 3/4 l masa
kasza manna 5 łyżek masa
żółtko jajek 3 masa
cukier waniliowy 2 op masa
cukier 1 szk masa
margaryna 1,5 szt masa

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka

ciasto;
Mleko, cukier, miód i masło zagotować.
Gorącą masą zalać mąkę, zarobić ciasto, dodać jajko i sodę,
zagnieść ciasto, podzielić na 4 części, od razu (ciepłe) rozwałkować.
Upiec placki na złoty kolor.

masa;
Kaszę ugotować z dodatkiem żółtek i cukru, wystudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodawać kaszę mannę.
Ciasta przełożyć masą, polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 27.12.2010 10:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak