Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszki krewetkowo kukurydziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki mrożone 1opakowanie 250 g
kukurydza w puszce 1

Przepis i sposób przygotowania na: placuszki krewetkowo kukurydziane

Puszkę kukurydzy odcedzić,krewetki rozmrozić i pokroić na pół.W miseczce mieszamy 2 jaja dodajemy płaską łyżeczkę wegety,płaską łyżeczkę papryki cholli oraz pół łyzeczki soli,mieszając dodajemy pokrojoną natkę selera,2 gałązki,roztarte 3 ząbki czosnku i pół cebulki pokrojonej w drobną kosteczkę.Nastepnie do miski dodajemy odsączoną kukurudzę,pokrojone krewetki i wszystko razem mieszamy zasypując stopniowo mąką która powinna powiązać dość dobrze wszystkie składniki ze soba.Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak