Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klulki ze szpinaku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 50 dag
oliwa 5 łyżek
parmezan starty 3-4 łyżki
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Klulki ze szpinaku

Liście szpinaku należy opłukać, sparzyć wrzątkiem i osuszyć. Następnie formować z niego niewielkie kulki, układać je w naczyniu żaroodpornym. Oliwę wymieszać z posiekanym czosnkiem. Polać nią szpinak, oprószyć Kucharkiem, a następnie posypać startym parmezanem. Kulki zapiekać przez około 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.03.2013 07:39
fajny pomysł
IKrakowianka 14.09.2012 21:45
świetny pomysł
IZABELA29 19.11.2011 15:30
szpinak coraz częściej gości u mnie w kuchni
Halusia 10.05.2011 22:13
to musi fajnie wyglądać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak