Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj panierowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 4 sztuki
sól do smaku
sok z cytryny 1 sztuka
mąka 6 łyżek
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj panierowany

Rybkę rozmrażamy. Fileta kroimy na pół. Każdą część posypujemy do smaku pieprzem oraz solą i skrapiany sokiem z cytryny. Pozostawiamy na ok 3 min. Po tym czasie obtaczamy kawałki w mące, strzepując jej nadmiar, a następnie w jajku i w bułce tartej. Smażymy z obu stron. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 05.08.2013 21:37
Idealny obiad na piątek:)
RenataZ-et 13.04.2013 19:47
bardzo lubię taką panierowaną rybę
EmciaPichci 10.02.2013 20:28
pycha!
jeanette_v 19.03.2012 22:03
Zdrowa rybka.
IKrakowianka 11.02.2012 00:40
nie ma to jak dobra rybka :)
bercik1 23.05.2011 18:06
Mniam, lubię go.
everything 20.04.2011 13:59
mniam mniam
IlonaAlbertos 04.10.2010 11:32
Lubię mintaja, smaczna ryba, a odpowiednio przyrządzona smakuje wyśmienicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak