Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kminkowa z miesem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5l
żeberka 400g
20 g mąki
łyżka kminku
400g ziemniakow
30g tluszczu
10g cebuli
sól, pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kminkowa z miesem

Zeberka zarumienic na silnie rozgrznym tluszczu, zalac wywarem, dodac kminek i gotowac do miekkosci. Miekkie mieso wyjac i pozbyc sie kosci. Mieso pokroic w kostke. ZZiemniaki obrac i rowniez pokroic w kostke. Wrzucic do wywaru i nadal gotowac. Posiekana cebule zarumienic, pomieszac z pozostala maka. Razem z miesem dodac do zupy chwile pogotowac i przyprawic.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak