Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica \"Przez żołądek do serca\" wg Pana Misia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 średnia
szynka konserwowa 8 plastrów
jajko 4 szt
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica \"Przez żołądek do serca\" wg Pana Misia

Cebulę mielimy w blenderze na papkę (lub bardzo drobno siekamy) i podsmażamy na złoty kolor na 2-3 łyżkach margaryny.

Szynkę kroimy w drobną kosteczkę (0,5cm) i dorzucamy do cebuli. Smażymy całość do momentu, aż szynka lekko się przysmaży.

Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy i wlewamy na patelnię.

Smażymy (na małym ogniu!) do czasu uzyskania pożądanej konsystencji.

UWAGA! Nie trzeba solić.

Taką jajecznicę przygotowuje mi od czasu do czasu mój Pan Miś i utwierdza mnie w przekonaniu, ze dobrze wybrałam :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 25.04.2012 22:20
najlepsza
agnieszkalider 26.10.2011 19:45
Wygląda smakowicie .
rjustysia 23.09.2011 00:30
Bardzo mnie cieszy to: \"nie trzeba solić\". Ja też nie solę jajecznicy, naprawdę nie potrzeba :)
ziutula
ziutula 23.07.2011 11:40
lubię takie jajówy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak