Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,5 kg
pomidor 1 sztuka
włoszczyzna 1 pęczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
zielony groszek 1 szklanka
sok z cytryny 4-5 łyżeczek
ogórek zielony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Karpia po oczyszczeniu należy pokroić na porcje- dzwonki, oprószyć je solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na głowie oraz ogonie karpia należy ugotować wywar rybny dodając do niego przyprawy. Dzwonka karpia przełożyć do garnka, zalać 2,5 szklankami wywaru i gotować przez około 20- 30 minut uważając, żeby ryba się nie rozpadła. Następnie porcje ryby układać na półmisku, zaś wywar połączyć z żelatyną. Zalać nim rybę, dodać groszek konserwowy, pokrojonego ogórka i pomidora. Odstawić w chłodne miejsce w celu całkowitego stężenia się galarety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.11.2013 19:53
już niedługo będzie można wypróbować przepis
sara1 23.07.2013 09:55
lubię tak zrobioną rybkę
kiziolek201 28.06.2012 22:23
uwielbiam
BozenA 05.02.2012 13:49
mmmm
BozenA 05.02.2012 13:49
mmmm
Iwusia 04.01.2011 00:46
takie coś innego :)))
gosia47-47 17.12.2010 17:03
pyszne
AnaSt 13.12.2010 22:36
Ciekawy pomysł na Wigilię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak