Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 3 szklanki
cukier 1 ½ szklanki
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Z żółtek, połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i tłuszczu szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i 2 z nich zamrozić. Ubić sztywną pianę z białek, wciąż ubijając dodać szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną. Nie zamrożonym ciastem wylepić blachę, wyłożyć pokrojone w plasterki jabłka, następnie warstwę startego na tarce zamrożonego ciasta, na to pianę, a na koniec trzecią część ciasta również startą na tarce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 14.01.2012 19:11
uwielbiam...
Justyna Jussstiii 30.09.2011 14:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak