Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica smażona z żurawiną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
żurawina 4 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica smażona z żurawiną

Polędwice umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Oprószyć ją solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Odstawić na około 2 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu polędwicę smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Gdy wszystkie porcje będą usmażone należy na patelnię wrzucić żurawinę i podsmażyć ją lekko. Polędwicę podawać z podsmażoną żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.02.2014 20:34
rewelacyjne danie
Wafelek2601 03.02.2014 07:16
Już czuję ten smak
IKrakowianka 30.05.2013 22:04
lubię takie mięso
jeanette_v 22.02.2012 20:38
Żurawina wspaniale się komponuje.
banditka 04.10.2010 12:44
lubie żurawinę i uważam że jest dokonała do mięś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak