Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki z makiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
mak 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z makiem

Ciasto francuskie należy rozwałkować, pokroić i uformować z niego wałeczki o grubości około 5 mm. Wałeczki należy zwijać na kształt ślimaka, smarować je roztrzepanym jajkiem, posypać makiem i układać na wyłożonej pergaminem blaszce. Ślimaczki piec przez 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.01.2014 09:03
bardzo dobre
IKrakowianka 16.01.2013 23:40
muszą ładnie wyglądać :)
cukiereczek 05.09.2011 20:09
super
danusia19671 20.03.2011 20:13
Pyszne
Karolina92 30.12.2010 22:13
fajne i proste
Iwusia 09.10.2010 12:34
Lubię takie smakołyki z ciasta francuskiego. Często robię podobnie jednak smaruję je jeszcze dżemem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak