Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PILAW

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
mięso mielone 35 dka
olej 3 łyżki
woda 2 szkl.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
kawałek selera
kawałek pora
masło roślinne 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
ser żółty 2-3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: PILAW

Umyć ryż,osaczyć,Rozgrzać tłuszcz i wsypać ryż - smażyć na złoty kolor.Ryż przełożyć do garnka na patelni usmażyć mięso mielone,dodać do ryżu.Warzywa umyć i pokroić w tzw paski,na patelnie włożyć masło i warzywa,dodać Jarzynkę - usmażyć Warzywa dodać do ryżu i mięsa wlać wodę doprawicćsolą i pieprzem chwilę zagotować a następnie garnek zdjąć z ognia zawinąć w gazetę a następnie w koc o odstawić do pory obiadu:)
Jak trzeba będzie jeść a będzie już chłodny- pilaw zagrzać.Już na talerzu posypać startym serem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.01.2014 22:19
świetna propozycja
bogusia19 03.12.2013 10:53
bardzo smaczne
Motorek 22.06.2013 09:44
extra obiadek
caralajna 11.09.2012 12:13
nie jadłam, ale wygląda smacznie :)
IlonaAlbertos 19.05.2012 21:34
Wygląda bardzo apetycznie :)
Anna152 08.03.2012 08:34
mniam
MAŁY 20.11.2011 14:12
smacznie
teresa18 05.06.2011 10:02
na upały doskonałe danie
misia53 17.05.2011 10:39
to coś dla mnie....
barbara11561 05.03.2011 09:55
wypróbuję
ben-ka 04.10.2010 14:40
Wiesz Natalia fotki robione komórką więc wyszły takie-nijakie,zwłaszcza efekt końcowy:( co nie umniejsza smaku potrawie:)
Natalia/tubisiek 04.10.2010 12:58
ładnie się prezentuje :)
IZABELA29 04.10.2010 09:24
o jak ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak